Gratis verzending vanaf €49,-

Giardia bestrijden bij hond

Giardia is een parasiet die bij honden darmproblemen veroorzaakt. Een hond kan Giardia oplopen door het drinken van besmet water of besmette ontlasting. Een Giardia-infectie is te herkennen aan symptomen zoals diarree (vaak slijmerig of waterig), gewichtsverlies, braken, en een opgeblazen buik. Giardia is vervelend, maar gelukkig zelf op te lossen via de volgende 3 stappen:

1. Giardia-infectie vaststellen met een test

Giardia is een van de meest verspreide darmparasieten ter wereld. Hoewel de symptomen goed te herkennen zijn, wil je niet handelen voordat zonder officiele diagnose. Met de sneltesten van Fassisi test je jouw hond op de aanwezigheid van Giardia. Met de testset neem je een monster van de uitwerpselen van jouw hond. Binnen 10 minuten verschijnt de uitslag op de reactiematrix. De Fassisi sneltesten zijn beschikbaar in een enkele verpakking of in een bundel van 5 stuks

2. Giardia Parasiet uitroeien + ontlasting verstevigen

Een Giardia infectie heeft serieuze impact op de darmflora van jouw hond. Indien de sneltest positief is op Giardia, dien je deze parasiet uit te roeien. De anti-parasietmiddelen van Panacur werken snel en effectief. De 250mg verpakking is geschikt voor honden tot 10 kilo. Voor grotere honden is er een verpakking van 500mg. Daarnaast adviseren we Frama Psillium Husk om de ontlasting stevig te krijgen, alvorens we de darmflora herstellen in stap 3. 

3. Darmslijmvliezen herstellen + Darmbacteriën stimuleren

Een Giardia infectie beschadigd de darmslijmvliezen. Een gezond darmslijmvlies is cruciaal voor een effectieve opname van voedingsstoffen en voor de afweer tegen nieuwe infecties en ziekteverwekkers. Daarom adviseren wij Frama L-Glutamine voor een spoedig herstel van de darmslijmvliezen. Daarnaast is het van belang om de darmflora snel weer in balans te brengen met behulp van probiotica. Deze micro-organismen hebben een positief effect op de darmwerking, spijsvertering en het immuunsysteem. 

Happy One Graanvrij Hondenvoer