Gratis verzending vanaf €49,-

Medische problemen bij honden

De gezondheid van jouw hond gaat boven alles. Helaas komen medische kwaaltjes vaak met de jaren. Gelukkig zijn veel lichamelijke problemen te verhelpen of verzachten met de juiste voeding, supplementen of medicijnen. Petfooddiscount voorziet je graag van deskundige informatie rondom vervelende symptomen. Bekijk de meest voorkomende ziekteverschijnselen hieronder: 

Artrose / Slijtage

Artrose is een vervelende gewrichtsaandoening. Een hond met artrose heeft last van slijtage aan zijn gewrichten. Het kraakbeen wordt ruwer en minder schokbestendig. Met deze slijtage kunnen het gewricht en de kom niet meer soepel van elkaar bewegen. Als gevolg van deze aandoening kan uw viervoeter veel pijn lijden, waardoor bewegen moeilijk wordt. 

MEER INFORMATIE

Vlooien / Teken

Vlooien zijn hele kleine beestjes die in de vacht van zoogdieren kunnen zitten. Als zij eenmaal een prooi gevonden hebben, nestelen zij zich dicht op de huid en voeden zich met het bloed dat daaronder door de aderen stroomt. Dit proces zorgt bij uw hond voor veel jeuk, wat natuurlijk erg vervelend is. Daarnaast vermenigvuldigen vlooien zich heel snel en kunnen ze ook overspringen naar mensen.

MEER INFORMATIE

Gevoelige maag / darmen

Helaas hebben veel honden last van hun maag en darmen. De oorzaken zijn divers. Zo kunnen infecties, verkeerd voer en allergieën tot vervelende situaties leiden. De gevolgen zijn een verzwakte of zieke hond, diarree, vreemde ontlasting en een slechte eetlust. Daardoor zitten veel radeloze baasjes met hun handen in het haar. 

MEER INFORMATIE

Verstopte anaalklieren

De anaalklieren worden ook wel anaalzakken genoemd en lopen allebei op de anus uit. In de anaalklieren wordt een zeer sterk ruikende vloeistof geproduceerd, die tegelijk met de ontlasting van uw hond naar buiten komt als deze zijn behoefte doet. Veel honden krijgen op den duur last van hun anaalklieren. Dit komt meestal doordat deze niet goed geleegd worden. Anaalklieren kunnen hierdoor verstopt en zelfs ontstoken raken.

MEER INFORMATIE

Nierproblemen

Nierproblemen bij honden zijn lastiger te herkennen dan meer zichtbare aandoeningen zoals artrose of huidproblemen.  Nieren hebben namelijk 5 essentiële functies. Ze filteren allereerst afvalstoffen uit het bloed, reguleren de hoeveelheid vocht in het lichaam, maken rode bloedcellen aan, gaan aderverkalking tegen en reguleren de bloeddruk. Al met al zijn ze dus erg belangrijk voor de algehele gezondheid van zowel mens als dier.

MEER INFORMATIE

Huidproblemen

Huidproblemen bij honden komen helaas vaker voor dan je zou denken. Je wil natuurlijk dat jouw hond gezond is en lekker in zijn vel zit. Daarom is het belangrijk om gelijk actie te ondernemen wanneer er sprake is van afwijkend gedrag. Denk bijvoorbeeld aan krabben, likken of schuren. Laat het controleren door een specialist en lees jezelf in over verschillende mogelijke huidproblemen bij jouw hond. Op deze manier kun je op zoek gaan naar een passende oplossing.

MEER INFORMATIE

Overgewicht

Overgewicht bij honden is niet altijd direct te herkennen. Zeker bij een ras met een dikke bos haar kan het lastig zijn om overwicht te ontdekken. Maak jij je zorgen om het gewicht van jouw hond, of ben je gewoon benieuwd? Lees dan meer over hoe je een te dikke hond herkent, wat de oorzaken van het overgewicht zijn en natuurlijk wat je eraan kunt doen.

MEER INFORMATIE

Ontworming

Het ontwormen van je hond is essentieel voor zijn gezondheid. Wormen kunnen interne schade veroorzaken en overgedragen worden op mensen. Regelmatig ontwormen, volgens dierenartsadvies, verwijdert en voorkomt deze parasieten. Kies het juiste ontwormingsmiddel op basis van leeftijd, grootte en risico's van je hond. Raadpleeg een dierenarts voor het beste schema en product. Voorkom contact met besmette ontlasting en houd de omgeving schoon.

MEER INFORMATIE

Vuurwerkangst

Het is weer die tijd van het jaar - feestelijke vieringen en schitterende vuurwerkshows vullen de lucht. Vuurwerkangst bij honden is een veelvoorkomend probleem dat hun welzijn ernstig kan beïnvloeden. In deze gids zal ik je informeren over wat vuurwerkangst inhoudt en enkele effectieve manieren delen om je angstige hond te helpen tijdens deze uitdagende periodes.

MEER INFORMATIE