Gratis verzending vanaf €49,-

Probiotica voor honden

Probiotica zijn nuttige bacteriën die honden helpen hun darmflora in balans te houden. Ze bevorderen een goede spijsvertering en helpen bij maag- en darmproblemen zoals diarree en constipatie. Probiotica versterken ook het immuunsysteem van de hond, waardoor de weerstand tegen infecties toeneemt. Ze zijn vooral nuttig voor honden die antibiotica gebruiken, omdat die medicijnen zowel schadelijke als nuttige bacteriën doden. Door probiotica toe te voegen, kan de balans in de darmen sneller herstellen.

De toepassing van probiotica bij honden

Probiotica zijn aanbevolen voor veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden, zoals diarree, constipatie, een opgeblazen gevoel, winderigheid, stress, angst, huidproblemen, allergieën en voor oudere honden. Ze helpen de darmflora te balanceren en bevorderen een gezonde spijsvertering. Na een antibioticakuur kunnen probiotica helpen om de darmen te herstellen door nuttige bacteriën aan te vullen. Probiotica kunnen ook spijsverteringsproblemen voorkomen bij stress en angst. Bovendien versterken probiotica het immuunsysteem, wat gunstig is bij huidproblemen en allergieën. Oudere honden kunnen baat hebben bij probiotica voor algemene gezondheidsondersteuning en een betere spijsvertering. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je probiotica aan je hond geeft, zodat je de juiste formule en dosering kunt kiezen die het beste past bij de behoeften van je hond.

Probiotica toedienen na Giardia infectie

Probiotica kunnen een ondersteunende rol spelen bij honden die besmet zijn met giardia. Giardia is een parasitaire infectie die diarree en andere spijsverteringsproblemen veroorzaakt. Probiotica helpen bij het herstellen van de balans van de darmflora die verstoord kan zijn door de infectie. Ze bevorderen de groei van gunstige bacteriën in de darmen, wat kan helpen om de symptomen van diarree te verminderen en de algehele darmgezondheid te verbeteren. Hoewel probiotica geen vervanging zijn voor specifieke behandelingen tegen giardia, kunnen ze een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van het herstelproces en het verminderen van de impact van de infectie op het spijsverteringssysteem van de hond.

Happy One Graanvrij Hondenvoer