Gratis verzending vanaf €49,-

Vlooien bij hond

Als uw hond last heeft van vlooien kan dit erg vervelend zijn, zowel voor u als uw hond. Hoe zijn vlooien te voorkomen bij de hond? En als ze eenmaal in de vacht zitten, hoe kun je vlooien bestrijden bij de hond? Petfooddiscount heeft een breed assortiment artikelen tegen vlooien bij honden. Weg met die kleine zwarte beestjes, laat uw hond weer lekker spelen zonder jeuk.

Waarom vormen vlooien en teken een probleem?

Vlooien zijn hele kleine beestjes die in de vacht van zoogdieren kunnen zitten. Als zij eenmaal een prooi gevonden hebben, nestelen zij zich dicht op de huid en voeden zich met het bloed dat daaronder door de aderen stroomt. Dit proces zorgt bij uw hond voor veel jeuk, wat natuurlijk erg vervelend is. Daarnaast vermenigvuldigen vlooien zich heel snel en kunnen ze ook overspringen naar mensen. Heel belangrijk dus om de beestjes snel te bestrijden en een vlooienplaag in huis vermijden. 
 

Waar kan mijn hond vlooien oplopen?

Vlooien leven over het algemeen in de natuur. Ze verstoppen zich op plekken waar veel zoogdieren langskomen, zoals bijvoorbeeld struiken. Wanneer een hond of ander zoogdier hier doorheen of zelfs langsloopt, kan de vlo overspringen op het beest en en zich nestelen tussen de haren van de vacht, dicht op de huid. Vervolgens kan de vlo ervoor kiezen om te blijven of om over te springen naar een nieuw dier. Vlooien kunnen heel ver springen, soms landen ze wel een meter verderop! Dit betekent dat uw hond niet alleen in de natuur vlooien kan oplopen, maar deze ook kan krijgen van andere honden die vlooien hebben.
 

Waar zitten vlooien op mijn hond?

De plek waar vlooien en teken een hond opspringen verschilt natuurlijk per keer, al stappen de parasieten vaak op bij de rug van het dier. Sommige vlooien blijven hier maar vaak zijn ook plekken waar het extra warm is populair. Dit zijn vaak de plekken waar een stuk huid veel tegen een ander stuk huid aan zit, zoals bij de oksels en liezen van het dier. Vooral op deze plekken is het dus belangrijk om vlooien te herkennen tijdens een vlooien check.

Vlooien herkennen bij uw hond

Omdat vlooien zich snel vermenigvuldigen is het belangrijk om het zo snel mogelijk door te hebben dat uw hond vlooien in zijn vacht heeft. Een teken dat er wellicht een vlo aanwezig is, is wanneer de hond veel aan het krabben is. Controleer in dit geval de plek waar het jeukt, door de vacht opzij te duwen tot u de huid ziet. Ook als u niet direct vlooien ziet kunnen deze aanwezig zijn, zoek naar kleine zwarte vlekken op de huid. Dit kan vlooienpoep zijn en indiceert dus zeker aanwezigheid van een vlo. Deze zijn goed op te sporen met een speciale vlooienkam.

Vlooien bestrijden bij honden

Ontdekt u een vlo in de vacht van uw hond? Onderneem snel actie, want voor u het weet heeft u overal vlooien in huis. Bij Petfooddiscount hebben wij diverse soorten vlooienmiddel, die de beesten doden en helpen tegen de jeuk van vlooienbeten. Wilt u advies over het beste vlooienmiddel bij honden als die van u? Onze medewerkers gaan graag met u in gesprek. Dit kan in de winkel in Amstelveen of wanneer u op een andere manier contact met ons opneemt. Bestel vandaag nog vlooien en tekenmiddel hond online of kom langs in onze dierenwinkel, Van Noord’s Dierenvoerders.

Bayar advantix / Seresto

Bayer Advantix is een effectieve antivlooienoplossing in de vorm van pipetten voor honden. Deze pipetten bieden een langdurige bescherming tegen vlooien, teken en andere parasieten. Door de combinatie van verschillende werkzame stoffen worden volwassen vlooien gedood en de ontwikkeling van vlooienlarven en eitjes voorkomen.

Frontline antivlooi pipetten

Frontline pipetten zijn een effectieve oplossing voor de bestrijding van vlooien, teken en luizen bij honden en katten. Deze pipetten bevatten de werkzame stof fipronil, die volwassen vlooien en teken doodt en voorkomt dat nieuwe parasieten zich ontwikkelen. Frontline pipetten zijn eenvoudig aan te brengen op de huid van het dier en bieden een langdurige bescherming van vier weken tegen vlooien en twee weken tegen teken.

Frontpro kauwtabletten tegen vlooien

Frontpro kauwtabletten zijn een effectieve oplossing voor de bestrijding van vlooien bij honden. Deze smakelijke tabletten bevatten de werkzame stoffen sarolaner en moxidectine, die volwassen vlooien doden en voorkomen dat nieuwe vlooien zich ontwikkelen. Frontpro kauwtabletten zijn gemakkelijk toe te dienen en bieden een langdurige bescherming van 12 weken tegen vlooien.

Vectra 3D pipetten tegen vlooien

Vectra 3D pipetten zijn een krachtige oplossing voor de bestrijding van vlooien bij honden. Deze pipetten bevatten een combinatie van werkzame stoffen, zoals dinotefuran, permethrin en pyriproxyfen, die volwassen vlooien doden en de ontwikkeling van eitjes en larven voorkomen. Vectra 3D biedt niet alleen bescherming tegen vlooien, maar ook tegen teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen.

Happy One Graanvrij Hondenvoer