Gratis verzending vanaf €49,-

Hondenvoer voor gevoelige maag en darmen

Helaas hebben veel honden last van hun maag en darmen. De oorzaken zijn divers. Zo kunnen infecties, verkeerd voer en allergieën tot vervelende situaties leiden. De gevolgen zijn een verzwakte of zieke hond, diarree, vreemde ontlasting en een slechte eetlust. Daardoor zitten veel radeloze baasjes met hun handen in het haar. Gelukkig is er speciaal hondenvoer bij maag- en darmproblemen. Maar welk voer lost de maagklachten van mijn hond op? Kies hieronder een categorie voor meer informatie en relevante producten: 

LICHT VERTEERBAAR VETARM VEZELRIJK HYPOALLERGEEN GRAANVRIJ DIARREEREMMERS

Licht verteerbaar hondenvoer

Honden met maag- of darmproblemen zijn gebaat bij goed verteerbaar voer. Onverteerde bestandsdelen kunnen tot een verstoorde darmflora leiden. Uw hond krijgt dan last van een rommelende darmen, vreemde ontlasting of overgeven. Gelukkig kunt u de meeste problemen relatief eenvoudig oplossen door te wisselen van voer. Met licht verteerbaar hondenvoer blijven er weinig onverteerde materialen in de darmen achter. Dat zorgt voor een effectieve energieopname en stabiele stoelgang bij uw hond. Maak hieronder een keuze uit ons licht verteerbare hondenvoer: 

Vetarm hondenvoer

Vetten zijn een belangrijk onderdeel van het hondendieet. Vet is namelijk een uitstekende brandstof, die veel energie levert. Sommige honden met maagdarmproblemen kunnen vet slecht verteren en dat lijdt tot rommelende darmen en slechte ontlasting. Gelukkig zijn dit soort problemen te verhelpen met vetarm hondenvoer. De verpakkingen van Royal Canin Veterinary Diet en Hill's prescription diet worden door veel dierenartsen aanbevolen. Bekijk hieronder hondenvoer met een laag vetgehalte: 

Vezelrijk hondenvoer

Voedingsvezels zijn plantaardige bestandsdelen die het hondenlichaam niet kunnen verteren. Vezels bereiken daardoor onverteerd de dikke darm en voeden daar de nuttige darmbacteriën. Dat resulteert uiteindelijk een gezonde darmflora met een hoge verbranding. Bij een gebrek aan vezels functioneren de darmbacteriën niet optimaal. Het gevolg is een matige darmwerking en slechte vertering van voedsel. Gelukkig kunt u de darmwerking weer activeren met vezelrijk hondenvoer. Bekijk hieronder ons assortiment vezelrijk hondenvoer: 

Hypoallergeen hondenvoer

Een voedselallergie kan bij honden resulteren in misselijkheid, maagproblemen, diarree en overgeven. Met een eliminatiedieet kan je een voedselallergie opsporen. De meeste problemen rondom een voedselallergie kan je oplossen met hypoallergeen hondenvoer. Bij hypoallergeen voer is het aantal risicovolle ingrediënten tot een minimum beperkt. Zo bevat hypoallergeen hondenvoer geen soya en zorgvuldig gekozen eiwitten. Arden Grange heeft een breed assortiment hypoallergeen voer geschikt voor adult, puppy en senior. Dit voer is makkelijk verteerbaar en zowel lactosevrij als glutenvrij. Bekijk hieronder ons aanbod hypoallergeen hondenvoer:

Supplementen bij maag- & darmproblemen

Naast hondenvoer voor gevoelige maag en darmen bieden wij ook diverse supplementen ter ondersteuning van de darmflora. Deze middelen geef je als aanvulling op het dagelijkse voer. In de meeste gevallen gaat het om probiotica en prebiotica die de darmwerking in balans houden. We bieden ook diverse verpakkingen Veendrenkstof. Dat is een 100% natuurproduct dat werkt tegen darmproblemen, stinken uit de bek en winderigheid. Bekijk hieronder alle supplementen tegen darmproblemen:

Diarreeremmers voor honden

Helaas komt diarree bij honden regelmatig voor. Een hond met diarree kan tot vervelende situaties leiden. In veel gevallen is diarree een natuurlijke lichaamsreactie om vreemde stoffen uit het lichaam te verwijderen. Mocht uw hond aanhoudende diarree hebben, dan is er iets structureels mis. Gelukkig kunt u serieuze problemen voorkomen met Beaphar diarreeremmers. Een hond met diarree verliest veel vocht., waardoor uitdroging een risico is. Zorg dus altijd dat uw hond voldoende blijft drinken. Honden met diarree hebben vaak een verminderde eetlust. Het is echter noodzaak dat uw hond ook voldoende blijft eten. Bekijk hieronder onze diarreeremmers voor honden: 

Happy One Graanvrij Hondenvoer