Gratis verzending vanaf €49,-

Hypoallergeen hondenvoer

In hypoallergeen hondenvoer wordt rekening gehouden met allergieën of overgevoeligheden voor bepaalde bestandsdelen van voer. Net als mensen kunnen honden allergisch zijn voor bepaalde producten of voedingsstoffen. Als uw hond een voedselallergie heeft opgelopen, kan dat voor veel problemen zorgen. Zo kan de hond last krijgen van maag en darmen, eventueel met braken en diarree tot gevolg. Ook huidirritaties kunnen gevolgen van een allergie zijn, zo kan uw hond veel zitten likken en krabben. Hypoallergeen hondenvoer bevat vaak minder ingrediënten, waardoor de kans kleiner is dat er een bestandsdeel inzit waar uw hond niet tegen kan. Door uw hond hypoallergeen voer te geven zal deze minder last hebben van klachten.

LICHTVERTEERBAAR VETARM VEZELRIJK HYPOALLERGEEN SUPPLEMENTEN DIAREEREMMERS

De werking van hypoallergeen hondenvoer 

Bij hypoallergeen hondenvoer zitten dus minder veel verschillende ingrediënten, wat ervoor zorgt dat de kans dat er iets in zit waar uw hond niet tegen kan verkleint. Over het algemeen zijn de voedselallergieën voor honden redelijk goed te omzeilen. De hond is vaak allergisch voor een bepaalde soort eiwit, of voor het vlees van een specifiek dier. Om die reden is hypoallergene voeding vaak opgebouwd uit:

  • Eén dierlijk ingrediënt, zodat de kans dat de hond er allergisch voor is zo klein mogelijk blijft. Daarnaast wordt er nog wel eens gekozen voor een soort vlees waar bijna geen een hond een allergie voor heeft, denk daarbij bijvoorbeeld aan vlees van een hert.

  • Eén bron van eiwit. Ook eiwit dat in hondenvoer zit wordt vaak gewonnen uit dierlijke producten, waar de hond weer allergisch voor kan zijn. Door eiwit toe te voegen van slechts één dierlijke bron is de kans weer kleiner dat uw hond er een reactie van krijgt. Zeker als u weet waar uw hond allergisch voor is kunt u voer hierop selecteren.
  • Verder zijn de eiwitten in het voer vaak ‘gehydroliseerd’, wat zoiets wil zeggen als dat de eiwitten in stukjes zijn gescheurd, waardoor de kans op een allergische reacties nog meer afneemt.

 

Hypoallergeen dieet proberen

Heeft u het idee dat uw hond een bepaalde voedselallergie heeft? Dan kan het geen kwaad om een tijdje hypoallergeen voedsel te geven aan uw viervoeter. Ziet u dat de klachten van uw hond zijn afgenomen? Heeft de hond bijvoorbeeld minder last van zijn buik of heeft deze minder last van jeuk en andere irritaties? Dan is de kans reëel dat uw hond een voedselallergie heeft. 

 

Goedkoop hypoallergeen hondenvoer kopen

Wanneer honden last hebben van bepaalde voedselallergieën kan het eten van hypoallergeen hondenvoer voor veel verlichting zorgen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de klachten binnen enkele weken na het starten met het hypoallergene voedsel afnemen. In onze webshop kunt u hypoallergeen hondenvoer goedkoop bestellen en laten bezorgen bij u thuis. Wij verkopen voer en andere dierenproducten van veel gerenommeerde merken op het gebied van dierenvoer. Verder hebben wij ook in onze winkel het beste hypoallergeen hondenvoer, dus kom vooral eens langs bij Van Noord’s Dierenvoeders in Amstelveen.

Happy One Graanvrij Hondenvoer