Vlooien bij hond

Als uw hond last heeft van vlooien kan dit erg vervelend zijn, zowel voor u als uw hond. Hoe zijn vlooien te voorkomen bij de hond? En als ze eenmaal in de vacht zitten, hoe kun je vlooien bestrijden bij de hond? Petfooddiscount heeft een breed assortiment artikelen tegen vlooien bij honden. Weg met die kleine zwarte beestjes, laat uw hond weer lekker spelen zonder jeuk.

Anti vlooien hond

Vlooien zijn hele kleine beestjes die in de vacht van zoogdieren kunnen zitten. Als zij eenmaal een prooi gevonden hebben, nestelen zij zich dicht op de huid en voeden zich met het bloed dat daaronder door de aderen stroomt. Dit proces zorgt bij uw hond voor veel jeuk, wat natuurlijk erg vervelend is. Daarnaast vermenigvuldigen vlooien zich heel snel en kunnen ze ook overspringen naar mensen. Heel belangrijk dus om de beestjes snel te bestrijden en een vlooienplaag in huis vermijden. Dit kunt u onder andere doen met:

  • Vlooien pipet hond;
  • Vlooien- en tekenband hond;
  • Vlooien tabletten hond;
  • Anti vlooienpil hond;
  • Vlooiendruppels hond;
  • Vlooienshampoo hond;
  • Anti vlooienspray.

Vlooien Bij Hond

Waar kan een hond vlooien oplopen?

Vlooien leven over het algemeen in de natuur. Ze verstoppen zich op plekken waar veel zoogdieren langskomen, zoals bijvoorbeeld struiken. Wanneer een hond of ander zoogdier hier doorheen of zelfs langsloopt, kan de vlo overspringen op het beest en en zich nestelen tussen de haren van de vacht, dicht op de huid. Vervolgens kan de vlo ervoor kiezen om te blijven of om over te springen naar een nieuw dier. Vlooien kunnen heel ver springen, soms landen ze wel een meter verderop! Dit betekent dat uw hond niet alleen in de natuur vlooien kan oplopen, maar deze ook kan krijgen van andere honden die vlooien hebben.

 

Waar zitten vlooien bij honden?

De plek waar vlooien en teken een hond opspringen verschilt natuurlijk per keer, al stappen de parasieten vaak op bij de rug van het dier. Sommige vlooien blijven hier maar vaak zijn ook plekken waar het extra warm is populair. Dit zijn vaak de plekken waar een stuk huid veel tegen een ander stuk huid aan zit, zoals bij de oksels en liezen van het dier. Vooral op deze plekken is het dus belangrijk om vlooien te herkennen tijdens een vlooien check.

Waar Zitten Vlooien Bij Honden

Vlooien herkennen bij uw hond

Omdat vlooien zich snel vermenigvuldigen is het belangrijk om het zo snel mogelijk door te hebben dat uw hond vlooien in zijn vacht heeft. Een teken dat er wellicht een vlo aanwezig is, is wanneer de hond veel aan het krabben is. Controleer in dit geval de plek waar het jeukt, door de vacht opzij te duwen tot u de huid ziet. Ook als u niet direct vlooien ziet kunnen deze aanwezig zijn, zoek naar kleine zwarte vlekken op de huid. Dit kan vlooienpoep zijn en indiceert dus zeker aanwezigheid van een vlo. Deze zijn goed op te sporen met een speciale vlooienkam.

 

Vlooien hond bestrijden

Ontdekt u een vlo in de vacht van uw hond? Onderneem snel actie, want voor u het weet heeft u overal vlooien in huis. Bij Petfooddiscount hebben wij diverse soorten vlooienmiddel, die de beesten doden en helpen tegen de jeuk van vlooienbeten. Wilt u advies over het beste vlooienmiddel bij honden als die van u? Onze medewerkers gaan graag met u in gesprek. Dit kan in de winkel in Amstelveen of wanneer u op een andere manier contact met ons opneemt. Bestel vandaag nog vlooien en tekenmiddel hond online of kom langs in onze dierenwinkel, Van Noord’s Dierenvoerders.

Anti Vlooien Hond

Vragen over vlooien bij honden

Veel hondenbaasjes hebben vragen over vlooien, zo krijgen we wel eens de vraag of vlooien bij de hond bestrijden natuurlijk kan. Op internet zijn veel recepten te vinden om vlooien mee te bestrijden, bijvoorbeeld op basis van knoflook. Het is niet bewezen of deze middelen ook daadwerkelijk helpen tegen vlooien en hun beten. De middelen die wij bij Petfooddiscount verkopen werken wel. Een andere vraag de wij horen is ‘Mijn hond heeft jeuk maar geen vlooien, wat nu?’ Als uw hond zichzelf vaker krabt dan normaal maar u geen vlooien kan vinden, kunnen er meerdere dingen aan de hand zijn. Wij adviseren u om langs te gaan bij de dierenarts.

 

Vlooien bestrijden hond met middelen van Petfooddiscount

De hond en vlooien, het is nooit een prettige combinatie. Gelukkig zijn er genoeg bestrijdingsmiddelen om van vlooien af te komen. Check uw hond regelmatig op teken en vlooien, vooral op de rug en bij de oksels en liezen zijn de kleine zwarte beestjes vaak te vinden. Vooral wanneer de hond meer last heeft van jeuk dan normaal is het verstandig om een vlooiencheck uit te voeren. Als u vlooien heeft gevonden, is het zaak zo snel mogelijk van de beestjes af te komen. Wij kunnen u daarbij helpen! Bestel direct vlooienmiddelen online bij Petfooddiscount of kom langs bij Van Noord’s Dierenvoerders in Amstelveen.